Keramik


Til forsiden


H.C. Andersen- udstillling
Kulturspinderiet - Silkeborg

 

Se flere foto

 

Jeg har gennem længere tid arbejdet med problemer og emner, som har optaget mig. De er opstået ud fra en søgen efter en større forståelse af mig selv, en dybere indsigt i universet og menneskets samhørighed med alt i naturen.
Dette kommer til udtryk i mine værker, hvor udryddelsen af de vilde dyr og deres levesteder er en historie, som må fortælles. Det er et globalt emne, og et nødråb om, at det er i sidste øjeblik vi fokuserer på dette. Både i Afrika og i vores baghave er ligevægt i naturen en nødvendighed, for at bevare vores miljø og jord.

Kugle
Kugle
De vilde dyr er ridset og dekoreret på store firkantede fade og kugler i gyldne jordfarver.
Et billedsprog af symbolik og ornamentik.
Form og dekoration er forenet for at formidle dette budskab.
Materialet jeg arbejder med er porcelæn- og stentøjsler, som bliver behandlet og brændt på forskellige måder. Enten reducerende med trækul er højbrændt i el-ovn til 1280 grader. I virkeligheden er keramikerens arbejde meget enkelt og basalt, idet kunsten bliver skabt ud fra de 4 elementer ild, jord, luft og vand.
Fad
Fad
Efter en tur til vadehavet i efteråret 2005 fik jeg inspiration til at arbejde med at genskabe noget af det lette og  yndefulde set i vadehavsfuglene.

På udkik efter mere.